Увод в Изкуствения интелект

Младежи и девойки над 14 години

Интензивен курс по

 

Изкуствен интелект (AI)

 

основополагащ курс

08 - 12.08.2022

Николай Благоев е млад изследовател с изключителни академични резултати и интереси в областта на изкуствения интелект и компютърната графика.

Имаме щастието той да бъде гост-преподавател в Академия „Никола Тесла“ през август с основополагащ авторски курс на тема „Изкуствен интелект“.

Курсът е подходящ за младежи над 14 години. Заниманията са интензивни и изискват фокус, познаване на класическите алгоритмични средства за решаване на класически задачи и желание да се експериментира с нови, непознати технологии.

Програма:

 1. Python introduction. Запознаване с играта connect four
 2. Game solvers. Евристики. Представяне на minimax алгоритъм. Обявяване на турнир – всеки, който иска може да предостави техен connect solver, който работи с дадения интерфейс. Всички solver-и ще играят един срещу друг. Оптимизации
 3. Основи на computer vision (изваждане на цветове и контури). Solver-ът сега може да гледа физическа connect four (през камера)
 4. Основи на Machine Learning. Трениране на random forest classifier.
 5. Приложения на изкуствения интелект.

Изкуствен интелект (AI)

8 – 12 август

(всеки ден от понеделник до петък)

10:00 – 13:00 в Discord​

Общата продължителност на курса е 15 астрономически часа.

Обучението ще се провежда онлайн в Discord.

Цена 320лв.


  ДаНе


  работим заеднобеше ми препоръчанатърсих в Googleвидях във Facebookчух в BG-MAMMAразбрах в Danybonнаучих от новинарски сайтпрочетох във вестницитевидях билбордвсички знаят за академията!

  Съгласявам се с политиката за защита на личните данни