Програмиране свободен стил

ROBO SCRATCH & STE(A)M

ученици от III и IV клас в София

Науката, технологиите, инженерните дисциплини, математиката, а защо не и изящтните изкуства, са естествена комбинация, известна още като STE(A)M – science, technology, engineering, (the arts), and mathematics. Отделянето им в самостоятелни, несвързани предмети, преподавани без синхрон и синергия затруднява усвояваенто им и очуждава децата.

В школите по ROBO SCRATCH & STE(A)M децата се справят с реални житейски предизивкателства, Ще се учат да опознават света с помощта на точните науки, да прилагат инженерен подход, да изследват и управляват процеси – първо в среда за визулано програмиране, а по-късно – с прости конструкции на С++.

Английският език се превръща в тяхното средство за комуникация с компютрите, а роботчетата им предоставят още и още поводи да навлязат в математиката и алгоритмите.

Школите се провеждат през цялата учебна година (октомври – юни). Те са подходящи за ученици от 3-ти и 4-ти клас. Заниманията са един път в седмицата по два астрономически час и половина. Обучението се провежда в залите на Академия „Никола Тесла“ на бул. „Цариградско шосе“ №17 (близо до Орлов мост, срещу Борисовата градина).

един път в седмицата

ROBO SCRATCH & STE(A)M

софия

 
сряда следобед:                  17:00 – 19:30
 
събота
сутрин:       10:00 – 12:30
следобед:  14:00- 16:30
 
пробни уроци – след записване
Школите са подходящи за ученици от III и IV клас. Деца извън посочената възраст могат да се включат в школите, след индивидуална консултация с преподавател от Академията.

Обучението развива логическото и алгоритмичното мислене, запознава децата със света на компютърите и създава основните умения за работа с тях.

Превенция на COVID – 19

 1. Групите са до шест деца и работят с един учител. При заповед за работа при намален капацитет, групите се разделят на две или три.
 2. Родителите посрещат и изпращат децата в двора на Академията.
 3. За всяка група има осигурен времеви коридор за влизане и излизане. Ръцете и обувките се дезинфекцират при всяко влизане и излизане.
 4. За всяка група е осигурен гардероб и самостоятелна учебна зала.
 5. Всички контактни повърхности в Академията се дезинфекцират преди заниманията на всяка група.
 6. Препоръчва се използването на собствен лаптоп. Оборотните лаптопи се използват само от едно дете на ден и се дезинфекцират преди и след ползване.
 7. По време на заниманията в учебните зали работи система за дезинфекция на въздуха. Помещенията се проветряват на всеки 90 минути.
 8. Почивките са индивидуални.
 9. При установяване на случай на заразен от или контактен с болен от COVID-19 в групата (ученик или учител), следващите две седмици заниманията на групата се провеждат дистанционно в Discord групи.
 10. Занимание, пропуснато по уважителни причини, се компенсира индивидуално.
 11. Превантивните мерки се актуализират своевременно и допълват препоръките на санитарните власти.

ROBO SCRATCH & STE(A)M
гр. София

Два часа и половина
на седмица

Всяко ново дете преминава през индивидуален пробен урок.

Братя и сестри ползват семейна отстъпка.

 

Академия „Никола Тесла“ работи при спазване на препоръките и разпоредбите за ограничаване на разпространението на COVID-19, издадени от санитарните власти. В допълнение на тези минимални изисквания са предприети редица мерки за осигуряване на здравословна среда за обучение, съобразени с последните научни изследвания в областта.

Мерките ще се актуализират своевременно.

 

Цена на присъствено обучение в условия на COVID-19 в София: 240 лв / месец

Специални условия за братя и сестри.

Стипендии


  Детето е учило английски езикДетето не е учило английски език досега


  събота 10:00 – 12:30 EETсъбота 14:00 – 16:30 EETсряда 17:00 – 19:30 EET


  Да, ще се радваме да се запознаем предварителноНе, не е необходимо, познаваме работата на Академията


  работим заеднобеше ми препоръчанатърсих в Googleвидях във Facebookчух в BG-MAMMAразбрах в Danybonнаучих от новинарски сайтпрочетох във вестницитевидях билбордвсички знаят за академията!

  Приемам организацията на присъственото обучение в Академията в условия на COVID-19

  Съгласявам се с политиката за защита на личните данни