НОВООТКРИТА ШКОЛА ПО

АВИОМОДЕЛИЗЪМ

 V - VII клас в София

Курс за мечтатели, бъдещи пилоти, изследователи и  изобретатели.

В школата по АВИОМОДЕЛИЗЪМ децата се учат да бъдат пилоти и авиоинженери. Те експериментират и преоткриват сами законите на аеростатиката и аеродинамиката. Сглобяват готови модели на самолетчета и дронове и се подготвят за момента, в който ще могат да създадат свой собствен малък въздухоплавателен апарат.

Децата се подготвят за сертифициране като дистанционно управляващи пилоти според стандартите на ГД ГВА.

Школата е нова и стартира в началото на декември 2021. Заниманията ще се провежда през цялата учебна година (до юни вкл.). Те са подходящи за ученици от 4-ти до 6-ти клас. Провеждат се един път в седмицата в неделя предиобeд (от 10:00 до 12:30 часа). Обучението се провежда предимно на открито в Борисовата градина, а при нужда и в залите на Академия „Никола Тесла“ на бул. „Цариградско шосе“ №17.

един път в седмицата

присъствено обучение

на открито

неделя
занимания:  10:00 – 12:30

 
пробни уроци – след записване
Школите са подходящи за ученици от V до VII клас. Деца извън посочената възраст могат да се включат в школите, след индивидуална консултация с преподавател от Академията.

Обучението развива въображението, математическото и логическото мислене, запознава децата със света на физиката и авиацията, създава основните умения за пилотиране на малки въздухоплавателни апарати.

Превенция на COVID – 19

 1. Групите са до шест деца и работят с един учител. При заповед за работа при намален капацитет, групите се разделят на две или три.
 2. Родителите посрещат и изпращат децата в двора на Академията.
 3. За всяка група има осигурен времеви коридор за влизане и излизане. Ръцете и обувките се дезинфекцират при всяко влизане и излизане.
 4. За всяка група е осигурен гардероб и самостоятелна учебна зала.
 5. Всички контактни повърхности в Академията се дезинфекцират преди заниманията на всяка група.
 6. Препоръчва се използването на собствен лаптоп. Оборотните лаптопи се използват само от едно дете на ден и се дезинфекцират преди и след ползване.
 7. По време на заниманията в учебните зали работи система за дезинфекция на въздуха. Помещенията се проветряват на всеки 90 минути.
 8. Почивките са индивидуални.
 9. При установяване на случай на заразен от или контактен с болен от COVID-19 в групата (ученик или учител), следващите две седмици заниманията на групата се провеждат дистанционно в Discord групи.
 10. Занимание, пропуснато по уважителни причини, се компенсира индивидуално.
 11. Всички учители и служители поддържат валидни Европейски цифрови COVID сертификати.
 12. Превантивните мерки се актуализират своевременно и допълват препоръките на санитарните власти.

Школа АВИОМОДЕЛИЗЪМ

НЕДЕЛЯ от 10:00 до 12:30 часа
София, бул. "Цариградско шосе" 17

Заниманията се провеждат предимно на открито в Борисовата градина.

 

Академия „Никола Тесла“ работи при спазване на препоръките и разпоредбите за ограничаване на разпространението на COVID-19, издадени от санитарните власти. В допълнение на тези минимални изисквания са предприети редица мерки за осигуряване на здравословна среда за обучение, съобразени с последните научни изследвания в областта.

Мерките ще се актуализират своевременно.

 

Цена на присъствено обучение в условия на COVID-19 в София: 240 лв / месец

Специални условия за братя и сестри.

Стипендии


  Да, с удоволствиеНе е необходимо, очаквайте ни на първото редовно занимание на школата на 12 декември от 10:00 до 12:30 часа


  работим заеднобеше ми препоръчанатърсих в Googleвидях във Facebookчух в BG-MAMMAразбрах в Danybonнаучих от новинарски сайтпрочетох във вестницитевидях билбордвсички знаят за академията!

  Приемам организацията на присъственото обучение в Академията в условия на COVID-19

  Съгласявам се с политиката за защита на личните данни