Математически предизвикателства за напреднали

за ученици за 3 клас

София

МАТЕМАТИЧЕСКИ
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

Математиката учи децата да мислят. Всяка задача е малко предизвикателство и нова възможност да се учат на концентрация, последователност, упоритост, изобретателност, а и на конкретни техники за решаване на известни класове задачи.

Всяко малко математическо предизвикателство се състои от две занимания в рамките на една седмица, всяко с продължителност от два академични часа и е посветено на определен тип задачи.

 • В първия урок заедно с децата изследваме възможните подходи за решаване, насърчаваме ги да пробват сами да решат задачата по различни начини и после сами да проверят дали решението им е вярно. Едва след това им показваме стандартния метод и им даваме възможност да го пробват и упражнят – първо пред нас, после – сами вкъщи.
 • По време на втория урок проверяваме дали децата са разбрали и са запомнили различните методи, чрез които могат да се справят със задачи от конкретния тип. Проверяваме домашното, коментираме „капаните“, отговаряме на всички възникнали въпроси или колебания. Урокът завършва с няколко майсторски задачи, с които да дадем възможност на децата да приложат наученото в по-интересни и по-сложни ситуации и задачи. Майсторските задачи са интересни и трудни – истинско предизвикателство за малки математици, чието решение носи заслужено удовлетворение и радост!

Сложността на предизвикателствата е съобразена с възрастта. За нас е важно да създаваме увереност в децата, че могат да се справят със задачи, чието решение не е очевидно. Това умение е по-ценно от всеки конкретен метод за решаване на определен тип задачи, то трябва да се тренира и се надяваме да им служи цял живот!

Заниманията са присъствени на бул. „Цариградско шосе“ 17.

Групите са до 6 деца.

МАТЕМАТИКА за напреднали

лятото след 2-ри преди 3-ти клас

2024 – София

Тематичен план на математическите предизвикателства преди 3 клас:

 • 18 и 20 юни:  Детективски задачи
 • 25 и 27 юни: Колчета и разстояния
 • 9 и 11 юли: Кръгове на Ойлер – 3 кръга
 • 16 и 18 юли: Да върнем филмчето назад (рачешки задачи)
 • 23 и 25 юли: Везни и теглилки (заместване)
 • 30 юли и 1 август: Глави и крака
 • 4 и 6 август: Колко струва (задачи за пазар)?
 • 20 и 22 август: Задачи с отсечки
 • 27 – 29 август: Геометрични фигури – обиколки
 • 3 и 5 септември: Цифри и числа
През лятото децата могат да се включат както в отделни конкретни математически предизвикателства, така и в цялата програма. 
 
За състезателите предлагаме и интензивните школи по състезателна математика от 8 до 19 юли и от 2 до 14 септември.

Математика


Математиката ни учи да мислим, да използваме известното и безспорните закономерности, за да открием нови, неочевидни факти. Учи ни да сме самокритични, внимателни, последователни и прецизни, да разчитаме на фактите и да използваме рационалността си, за да защитим решенията си.

Обучението се води от преподаватели с прекрасно отношение към децата. Целта на летните курсове по математика в Академия „Никола Тесла“ е да укрепи интереса на децата към математика, да ги насърчи да се справят с непознати задачи и предизвикателства, да ги учи да мислят и да откриват причинно-следствени връзки. 

3. клас

МАТЕМАТИЧЕСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
Един тип задачи
за една седмица - 4 академични часа
вторник и четвъртък от 11:00 до 12:30

Обучението се провежда
всеки ден в група до 6 деца – 2 пъти по два пълни академични часа

 

МАТЕМАТИЧЕСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ЗА 3 КЛАС

Обучението насърчава децата да мислят и да търсят решения
дори в трудни (особено в трудни) ситуации.

Цена: 80 лв / математическо предизвикателство – 4 академични часа обучение

Таксата се внася при записване.

 
Специални условия за братя и сестри.


За нас е важно децата да се развиват и да успяват, затова правим всичко по силите си,
за да ги насърчаваме и да съдействаме на семействата, които ги подкрепят
в пътя им към знанието.  18 и 20 юни: Детективски задачи25 и 27 юни: Колчета и разстояния9 и 11 юли: Кръгове на Ойлер – 3 кръга16 и 18 юли: Да върнем филмчето назад (рачешки задачи)23 и 25 юли: Везни и теглилки (заместване)30 юли и 1 август: Глави и крака4 и 6 август: Колко струва (задачи за пазар)?20 и 22 август: Задачи с отсечки27 – 29 август: Геометрични фигури – обиколки3 и 5 септември: Цифри и числа


  беше ми препоръчанатърсих в Googleвидях във Facebookразбрах в Danybonнаучих от новинарски сайтвсички знаят за Академия Никола Тесла!

  Съгласявам се с политиката за защита на личните данни